Čokoládo-banánový chléb s batátovou polevou

Recept: Ovesné Flapjacky
23.1.2018
Recept: Mrkvový dort s kokosovým krémem
19.2.2018
 

Pokaždé, když mám nějakou návstěvu nebo za někým jedu, tak se snažím připravit něco malého na zub. Nyní jsem se rozhodla, že to bude něco speciálního. Takto vznikl tento čokoládový „banana bread“ s polevou z batátového pyré, posypaný nastrouhanou hořkou čokoládou.

Ingredience

Chlebík:

180 gramů kukuřičná mouka
100 gramů ovesné mouky
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžíce skořice
2 lžíce kakaa (vrchovaté)
35 gramů čokoládového proteinu
150 gramů banánu
100 ml rostlinného mléka (já použila vanilkové sojové)
200 ml vody

Poleva:

150 gramů batátového pyré
1 lžíce arašídového másla
5 kape flavdrops příchuť toffee

Postup

V jedné misce smícháme všechny suché ingredience. V mixéru rozmixujeme banán s mlékem a vodou. Směs promícháme, následně těsto nalijeme do formy a pečeme na 190°C cca 40 minut. Polevu vytvoříme smícháním pyré a arašídového másla. Polevu na chlebík dáme až po jeho vychladnutí. Na dozdobení použijeme nastrouhanou hořkou čokoládu. A nyní Vám přeji dobrou chuť :-)
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *