Dýňová polévka

Proteinové čokoládové cookies
24.10.2017
Fitness jablečný dort
3.11.2017
 

Máme tu Halloween, čas dýní. Tak proč si z nich něco neukuchtit? Dýně je mimo jiné i velmi prospěšná potravina – obsahuje velké množství vlákniny, vitamíny (A, E), hořčík, draslík, beta-karoten, fosfor, měď a spoustu dalších minerálů. Už jsem vás přesvědčila? Jestli ano, tak se na polévku můžeme vrhnout!

Ingredience:

- dýně hokaido
- cibule
- 2 stroužky česneku
- kokosový olej
- koření – sůl, bílý pepř, chilli, mletý muškátový oříšek (sůl lze nahradit vegetou, popř. zdravou formou vegety – solčankou)
- kousek kořene zázvoru

Postup:

Nakrájíme si cibuli a orestujeme ji na kokosovém (nebo jiném) oleji. Přidáme 2 nakrájené stroužky česneku a s cibulí chvíli smažíme. Dýni rozřízneme na půl, vydlabeme a nakrájíme na kostičky (hokaido můžeme nechat i se slupkou). Dýni se zázvorem přidáme k cibuli a česneku a zalijeme vodou tak, aby byla dýně ponořená. Vaříme zhruba půl hodiny, poté rozmixujeme a podle potřeby můžeme polévku zředit vodou.

Nyní je polévka hotová a já Vám přeji dobrou chuť :-)

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *