Dýňové curry s cizrnou co zahřeje

Cuketový koláč s ostružinami
26.9.2018
Jablka ve zdravém županu
22.10.2018
 
Venku zima a deštivo, tak co doma uvařit teplou "vůni" podzimu? Krémovou texturou vařené dýně, s výživnou cizrnou a mírně pálivou chutí curry? Nebojte se, nenecháme Vás na holičkách, protože Vám přinášíme výtečný recept na curry, skoro jako z Indie!

Budeme potřebovat

400 g syrové dýně Hokkaido
300 g vařené cizrny
100 ml kokosového mléka
1 střední cibule
25 g červené curry pasty
300 ml nejlépe domácího zeleninového vývaru
1 lžíce olivového oleje
10 g čerstvého zázvoru
Šťáva z ½ limetky a ½ citrónu (dle chuti)
1 lžička mletého kardamomu
Sůl, pepř

Postup

V hrnci si rozehřejeme lžíci oleje, na které osmahneme najemno nakrájenou cibulku, najemno nakrájený zázvor a červenou curry pastu. Až bude cibulka zezlátlá, přidáme vydlabanou a na kostičky nakrájenou dýni (čím menší kousky, tím rychleji se bude dělat) a chvilku opékáme.
Přidáme vývar, cizrnu, kardamon, citrón a vše vaříme do změknutí dýně (cca 40 minut, ale každá dýně se může vařit jinak dlouho, záleží na velikosti, druhu, jednotlivé dýni).
Po uvaření část dýně rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme kokosové mléko a dochutíme dle našich preferencí - limetka, sůl, pepř. Můžeme podávat s rýží, nebo jako polévku. Dobrou chuť!
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *