Recept: Jablečný dort s pařížskou šlehačkou

Rumové kakaové kuličky
11.11.2017
Recept: Čokoládové muffiny
2.12.2017
 

Ingredience na těsto:

- 250g masrapone
- 250g hladké špaldové mouky
- 4 vajíčka
- 12g/1balení kypřícího prášku do pečiva
- 3 střední jablka
- 4 polévkové lžíce kakaa
- 1 čajová lžička jedlé sody
- sladidlo dle chuti (já dala 2 lžíce agávového sirupu)
- máslo a mouku na vymazání
- mléko na ředění

Ingredience na mascarpone krém:

- 250g mascarpone
- 250g tvarohu/1šlehačka
- sladidlo dle chuti

Ingredience na pařížskou šlehačku:

- 1 šlehačka
- 1 polévková lžíce kakaa
- 70g hořké čokolády

Postup:

V misce vyšleháme z bílků sníh. V druhé misce utřeme žloutky se sladidlem. K žloutkům přidáváme mascarpone a šleháme dokud se suroviny nespojí. Poté přidáme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, kakao a sníh. Nakonec přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka. Pokud je těsto moc tuhé, tak ho zředíme mlékem.

Těsto vylejene do kukaté menší formy, kterou vymažeme a vysypeme. Pečeme na 180°C po dobu 1hodiny. Jakmile korpus vychladne, tak ho rozřízneme a namažeme krémem. Je taktéž možné proložit ovocem či posypat čokoládou. Záleží pouze na Vaší chuti.

Postup připravy krému:

1. Vše smícháme a vyšleháme.
2. Šlehačku přivedeme k varu. Přidáme nastrouhanou čokoládu a kakao. Po úplném rozpuštění, necháme vychladnout a vyšleháme.
 
 

Za recept děkujeme: niklive_healthy

www.instagram.com/niklive_healthy/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *