Kale chipsy aneb křupavé zdravé brambůrky

Citrónový nadýchaný cheesecake, který Vás osvěží
13.8.2018
Čoko-banánové proteinové tyčinky, které musíš ochutnat
27.8.2018
 
Už jste někdy přemýšleli nad tím, jak může být někdo schopný sníst pouze hrst chipsů či pouze doporučenou porci? Pokud ani vy nechápete, jak je to možné a jestli vůbec někdo takový existuje, máme pro vás odpověď! Daný člověk zřejmě ochutnal kadeřávkové (=kale) chipsy a k normálním bramborovým se už nevrátil. Chutnají totiž výborně, jsou krásně křupavé, navíc jich můžete sníst kolik chcete a nikdo vám nebude vyčítat, že si tím zkazíte svou postavu. Navíc je kadeřávek plný vápníku, takže vlastně když jíte kale chipsy, posilujete své kosti, zuby a nehty. Tak na co ještě čekáte? Jde se vařit!

Budeme potřebovat

5-6 velkých listů kadeřávku
1/2 lžičky chilli
šťáva z 1/2 citrónu
2 polévkové lžíce lahůdkového droždí

Postup

Listy kadeřávku důkladně omyjeme, osušíme a odkrojíme od tlustého stonku. Listy si nakrájíme na menší kousky a ve větší míse mírně promasírujeme, aby trošku změknul. Poté si vedle v misce smícháme koření a následně ho vmasírujeme do kadeřávku. Rozprostřeme kadeřávek na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct na 200°C přibližně 20 minut, dokud trošku nezhnědně a nestane se křupavým.
Ihned po vytažení z trouby můžeme podávat! Zkonzumujte co nejdříve, protože s odstupem času není kadeřávek již tak křupavý. Dobrou chuť :)
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *