Pohanková domácí granola s čokoládou

Fitness tvarohový štrůdl, který provoní celou domácnost
9.9.2018
Kešu proteinové zdravé tyčinky
24.9.2018
 
Už jste někdy koukali na složení kupované granoly v obchodě? Že se Vám něco nezdá na tom, že je na druhém místě cukr i když to na obale hlásá oslavně nápis "Fitness"? Mně se v tom složení nezdá více věcí jako např cukr, olej až po různá éčka. Navíc si nikdy nemůžete namíchat vlastní příchuť!
Proto přichází chvíle na domácí granolu. Ale pozor! tahle bude bez lepku, cukru, oleje, se spoustou čokolády a navíc skvěle provoní celou Vaši domácnost.
Těšíte se?

Budeme potřebovat

250 g neloupané pohanky (můžete použít i loupanou, ale pozor, ne lámanou!)
2 zralé banány
100 g mandlí
2 hrsti drcených kakaových bobů
2 hrsti kokosových chipsů
1/4 hrnku strouhaného kokosu
1/2 tabulky nasekané hořké čokolády
20 g mrazem sušených jahod
4 lžíce kakaa
1 lžička kokosového oleje

Postup

Nejprve si minimálně na 3 hodiny namočíme pohanku, aby nám změkla. Nasekáme si mandle a smícháme je spolu se strouhaným kokosem a kakaovými boby s propláchnutou a přecezenou pohankou. V misce vedle si vidličkou rozmačkáme banány, ke kterým přidáme kakao.
Mokré ingredience vmícháme do pohanky. Na plech si rozprostřeme pečící papír, který rukou vymažeme kokosovým olejem. Rovnoměrně rozmístíme pohanku na plech a dáme péct do trouby na 200°C asi 45 minut, dokud není granola hezky křupavá.
Každých 15 minut však granolu promícháme, aby se propekla ze všech stran. Až granola vychladne, vmícháme do ní kokosové chipsy, čokoládu a mrazem sušené jahody. Pokud bychom chtěli, aby se čokoláda rozpustila a ještě granolu trošku spojila, vmícháme do granoly dokud je ještě teplá.
Skladujeme v uzavřené nádobě až týden. Dobrou chuť! :-)
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *