Recept: Banánový chléb – Banana bread

Recept: Čokoládo – kokosové řezy
25.6.2018
Recept: Jahodový dort s piškotovým korpusem
2.7.2018
 
Máte někdy moc zralých banánů a nevíte co s nimi? Nebo si jen chcete zpříjemnit ráno domácím banánovým chlebíčkem? Ať je to tak či onak, určitě je tento recept to pravé banánové právě pro Vás.
Chléb je zdravý, vláčný, po banánech tak akorát sladký a ještě k tomu bezlepkový. Myslím, že není and čím přemýšlet, tak honem do kuchyně! Samotná příprava zabere jen pár minut a za chvíli už si můžete vychutnávat tuto dobrotu. :-)

Budeme potřebovat

3 zralé banány + 1 na ozdobu
1 lžíce vanilkového/neutrálního protein
½ lžičky vanilky
1 balení kypřícího prášku
1 lžička skořice
½ lžičky soli
¾ hrnku rostlinného mléka
1 a ¼ hrnku jemných ovesných vloček (pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkové)
¼ hrnku mandlového másla
1 a ¼ hrnku pohankové mouky
Hrst drcených kakaových bobů
Hrst mandlí

Postup

Do mixéru vložíme 3 zralé banány, mouku, kypřící prášek, protein, vanilku, skořici, sůl, rostlinné mléko, mandlové máslo a vše rozmixujeme na hladký krém. Poté vmícháme lžící ovesné vločky, kakaové boby a mandle. Směs vylijeme do pečící formy a pečeme 50 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.
Před podáváním necháme úplně vychladnout. Nakonec si ho můžeme namazat mandlovým či jiným máslem - skvělá kombinace je s Nuttanelou!
Přeji dobrou chuť
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *