Recept: Batátová bábovka s perníkem a skořicí

Recept: Guacamole – avokádová pomazánka
31.5.2018
Recept: Mandlový dort s jahodami
5.6.2018
 
Možná se blíží léto, ale sychravé počasí je tu s námi stále. A čím jiným si tu podzimní náladu podtrhnout než batátovou bábovkou s nádechem perníku a skořice? Ideální k odpolední pauze s knihou v jedné a kávou v druhé ruce!

Budeme potřebovat:

120 gramů ovesné mouky
1 a půl odměrky vanilkového proteinu
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička skořice
2 lžičky (vrchovaté) perníkového koření
1 lžíce kešu másla
320 gramů batátového pyré (oloupané, uvařené, rozmixované batáty)
200 ml vody

Postup

Ze všeho nejdříve batátu zbavíme kůry, nakrájíme na kostky a uvaříme v hrnci do změknutí. Mezitím si do mixéru nasypeme ovesné vločky, protein, koření a prášek do pečiva, pomeleme na mouku a přesypeme do větší mísy.
Uvařenou batátu slijeme a necháme chvilku vychladnout, následně ji dáme do mixéru společně s kešu máslem a rozmixujeme na pyré, které poté přidáme k suché směsi.
Důkladně promícháme a v průběhu postupně přiléváme vodu. Vzniklou směs nalijeme do bábovkové formy a dáme péct do trouby na 190°C asi 40 minut. Bábovku po dopečení necháme vychladnout a až poté vyklopíme z formy (horká by se mohla rozpadnout). Podáváme buď ke svačině nebo snídani s ovocem, ořechovým máslem nebo prostě jen tak samotnou.
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *