Recept: Proteinová batátová buchta

Recept: Dýňový cheesecake
18.3.2018
Kakaový dort z cizrny
25.3.2018
 

Ingredience:

(na dvě porce)
400 gramů batátů (uvaříme a umixujeme pyré)
70 gramů kukuřičné polenty
25 gramů proteinu
1 lžička skořice
1,5 lžičky prášku do pečiva
100 ml vody

Postup:

Prvně batátu zbavíme škrabkou slupky, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do hrnce na cca 30 minut. Mezi tím si v misce smícháme všechny suché ingredience. Po dovaření, až batáta změkne, ji slijeme, přendáme do mixéru a rozmixujeme na pyré. Následně pyré přidáme k suchým ingrediencím, zamícháme a postupně vmícháme vodu. Směs pečeme v troubě na 200°C zhruba 40 minut.
Já použila dvě formy o průměru asi 9 cm.

Osobně si tuto buchtu ráda servíruju se zkaramelizovanou horkou hruškou (půlku hrušky nakrájíme, podlijeme vodou, na pánvi podusíme do měkka, přisypeme skořici, flavdrops s příchutí javorový sirup), nastrouhanou 70% čokoládou a crunchy arašídovým máslem.

Nutriční hodnoty:

(na 1 porci = 1 forma, bez dozdobení)
Energetická hodnota: 291 kcal, Sacharidy: 58 g, Bílkoviny: 16 g, Tuky: 1 g, Vláknina: 8 g
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *