Recept: Cizrnové blondies

Recept: Domácí vegan lasagne
30.4.2018
Recept: Banánové muffiny
21.5.2018
 
Fazolové brownies mělo dost velký úspěch, ale chtělo by to možná změnu. Tak co takhle vyměnit fazole za cizrnu a brownies za blondies s příchutí vanilky, arašídů a s kousky hořké čokolády? Krásně měkké, vláčné, bez zbytečné mouky, plné proteinu a zdravých ingrediencí. Kterých je pouze 5!
To zní dobře, ne? Tak jdeme na to!

Budeme potřebovat

250 gramů uvařené cizrny
2 banány (cca 190 gramů)
2 lžíce arašídového krému
1 odměrka vanilkového proteinu (já použila sójový)
2 kostičky nasekané čokolády
trocha vody

Postup

Den předem si uvaříme cizrnu nebo použijeme tu z plechovky. Osobně ale preferuji uvařenou doma. Tu dáme do mixéru společně s banány, arašídovým krémem a proteinem. Směs mixujeme, dokud nám nevznikne krásně hladká hmota (v průběhu mixování podle potřeby přidáme trochu vody).
Do směsi následně přimícháme čokoládu a poté nalijeme do formy. Dáme do trouby předehřáté na 200°C na cca. 30-35 minut. Podáváme buď teplé a nebo studené (já osobně preferuji studené) a hlavně uchováváme v lednici!
Dobrou chuť a pozor. Mizí velice rychle!:)
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *