Recept: Čokoládo – kokosové řezy

Recept: Třešňový fitness koláč
21.6.2018
Recept: Banánový chléb – Banana bread
28.6.2018
 

Budeme potřebovat

Základ:
200 gramů datlí (předem namočených v horké vodě)
45 gramů ovesných vloček
3 lžičky kakaa

Kokosová vrstva:
150 gramů strouhaného kokosu
¾ plechovky kokosového mléka z plechovky (125 gramů objem)
1 lžíce sladidla (agáve/javorový/datlový sirup)

Čokoládová vrstva:
Zbytek plechovky kokosového mléka
65 gramů vysokoprocentní čokolády

Postup

Datle si nejdříve dáme změknout do horké vody na cca. 20 minut. Mezitím si pomeleme vločky s kakaem a poté k této suché směsi přidáme změklé datle a umixujeme na pastu. Tu dáme do formy na biskupský chlebíček a vrhneme se na přípravu kokosové vrstvy. Do mixéru si nasypeme kokos a přidáme kokosového mléko (které předtím důkladně promícháme, aby se spojila tuhá a vodová část), sladidlo a rozmixujeme, přidáme na datlovou vrstvu a pořádně uhněteme, aby se vrstvy co nejvíce slepily dohromady a příliš se nerozpadaly.
Nakonec si roztopíme 65 gramů kvalitní čokolády ve zbytku kokosového mléka a zalijeme tím kokosovou vrstvu.
Dezert dáme ztuhnout do lednice nebo mrazáku a poté rozkrájíme na tyčinky.
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *