Recept: Čokoládová pomazánka z cizrny

Recept: Špagety se špenátovým pestem
30.3.2018
Recept: Semolinové těstoviny s dýňovou omáčkou
6.4.2018
 

Máte prostě někdy chuť na tu všemi známou čokoládovou pomazánku, která je ale ve své podstatě plná pouze cukru a palmového oleje? Nemáte po ruce raw nuttanellu nebo jinou zdravou verzi čokoládového krému, který byste si mohli přidat do své ranní kaše, na zdravé lívance nebo na plátek žitného chleba? Není nic jednoduššího než si ji vyrobit sám doma! Navíc se super schopnostmi cizrny, která snižuje cholesterol, je dobrým zdrojem vlákniny, vápníku a železa, kontroluje hladinu cukru v krvi, podporuje imunitu, zpevňuje vlasy a napomáhá pročišťovat naši pleť.
Společně s nepraženým kakaem, bohatým zdrojem antioxidantů, zlepšujícím paměť a dobrou náladu, se stávají nepřekonatelnými partnery. Díky arašídovému máslu získáte ony ceněné zdravé tuky a banán? Ten snad ani nemusím zmiňovat – nejuniverzálnější ovoce, který činí krém jemně sladkým, ale zároveň krásně krémovým. Tak honem, na co ještě čekáte?

Ingredience

400 g vařené cizrny/ propláchnuté cizrny z plechovky
3 lžíce raw kakaového prášku
2 banány
3 lžíce arašídového másla
Špetka soli
Drcené kakaové boby, dle chuti
Sladidlo dle chuti

Postup

Nejprve si rozmixujeme cizrnu s banánem v mixéru na hladký krém. Přidáme kakaový prášek, špetku soli a všechno znovu rozmixujeme, abychom dostali jednu kompaktní hmotu. Lžící vmícháme arašídové máslo. Pokud chceme čokoládovou pomazánku s kousky arašídů, použijeme proto arašídové máslo s kousky. Pokud bychom ho rozmixovali společně s ostatními ingrediencemi, dostaneme hladký krém bez křupavých kousků. Záleží pouze na vašich preferencích. Pokud bychom si přáli ještě křupavější krém, přidáme drcené kakaové boby. Dosladíme dle libosti – použít můžeme javorový sirup, med, čekankový sirup atd. Nyní stačí již jen přemístit do skleničky a servírovat dle chuti. V lednici vydrží cca týden. Dobrou chuť a přeji zdravé mlsání!
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *