Recept: Domácí burger bulky

Recept: Fazolové brownies
12.9.2017
Recept: Svíčková s celozrnným knedlíkem
4.10.2017
 

Nevíte co k večeři nebo na oběd? Zkuste si udělat tyto skvělé burger bulky. Není nad domácí, čerstvé a křupavé pečivo.

 

Ingredience

- 1,5 hrnku hladké špaldové mouky + mouku při zpracovávání

- 1,5 hrnku celozrnné špaldové mouky

- 1 pytlík sušeného droždí

- 1 čajová lžička jedlé sody

- 1 čajová lžička soli

- 1 čajová lžička třtinového cukru

- 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje

- 1,5 hrnku vlažné/ teplé vody

 

Postup

Nejprve smícháme sypké suroviny v misce. Přilijeme olej a trochu vody, aby těsto drželo pohromadě. Vypracujeme mírně lepivé těsto a necháme hodinu kynout na teplém místě. Po hodině těsto prohněteme a necháme opět kynout další hodinu. Vykynuté těsto si rozdělíme na 4-5 částí, navlhčíme si dlaně a vypracujeme bochánky cca 2 cm vysoké. Bulky dáme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme dle chuti - já použila sezam. Pečeme 5 minut na 200°C a poté 15 minut na 180°C.

 

Bulky jsou 100%vegan. Dále podle chuti doplníme burger o další suroviny.

Uvnitř toho mého se nachází:
- ledový salát
- barbecue omáčka
- plátek kuřecího masa
- plátek sýra
- domácí kyselá okurka
- domácí rajčátka
- cibule
 
 

Za recept děkujeme slečně: niklive_healthy

www.instagram.com/niklive_healthy/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *