Recept: Domácí vegan lasagne

Recept: Osvěžující přírodní šťáva plná vitamínů
25.4.2018
Recept: Cizrnové blondies
11.5.2018
 

Lasagne byly bezpochyby jedním z mých nejoblíbenější jídel. Pamatuji si, když jsem je zkusila historicky poprvé ve svém životě a řekla si: „Jo, už chápu, o čem Garfield mluvil, když říkal, že to je nejlepší pokrm na světě“.
Od té doby jsem je zařadila na seznam nejoblíbenějších jídel. Následně byla dlouhá pauza, co jsem je nejedla, když v tom jsem na ně narazila na internetu a řekla jsem si, že je udělám v lehčí, méně tučné a cruelty free verzi.
Byl by hřích si ten recept nechat jen pro sebe a proto ho předávám dál!

Budeme potřebovat

1 balení sójového granulátu
1 plechovka rajčat
Cca. 5 lžic kečupu
2 lžíce sójové omáčky
1 větší stroužek česneku
Provensálské koření + oregano + chilli
2 menší nebo 1 velká cibule
Lasagne (těstoviny)

Postup

Nejprve si dáme uvařit sójový granulát podle návodu. Následně si nakrájíme cibuli a dáme do hrnce s trochou vody (a případně i oleje). Jakmile cibule zezlátne, tak přidáme prolisovaný česnek a chvilku ještě osmahneme. Poré do hrnce přidáme rajčata z plechovky (v létě používám nakrájené za zahrady), nasypeme provensálské koření + oregano + chilli (od oka a podle chuti), přilijeme sojovou omáčku, kečup a pořádně promícháme a odstavíme bokem.
Slijeme sojový granulát, zbavíme ho přebytečné vody a přidáme k rajčatové směsi. Do zapékací mísy pak dáváme vrstvu lasagní, „masové“ směsi, lasagní a takhle dokola budeme vrstvit, dokud nám nedojde směs. Nahoru dáme ještě jednu vrstvu lasagní a polijeme vodou (aby se těstoviny uvařily).
Dáme péct do trouby na 200°C na cca. 40-50 minut.
Dobrou chuť!
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *