Recept: Dýňový cheesecake

Recept: Hruškový koláč
8.3.2018
Recept: Proteinová batátová buchta
19.3.2018
 
Ingredience na korpus:
100 g ovesných vloček
1/2 hrnku vlašských ořechů
1/2 hrnku kokosu
1/4 hrnku datlí či 3-4plátky datlové pasty
3 polévkové lžíce vody

Ingredience na první krém:
300g dýňového pyré
500g ricotty
250g tvarohu
1 vanilkový pudink
2 vajíčka
1 polévková lžíce skořice
Sladidlo dle chuti

Ingredience na druhý krém:
100g selského jogurtu
100g zakysané smetany
Sladidlo dle chuti

Postup:

Datle či datlovou pastu ponoříme do horké vody. Na pánvi si pro zlepšení chuti osmahneme vločky, ořechy a kokos. Datle poté smíchame s obsahem pánvičky a mixujeme. Pokud se těsto málo lepí, přidáváme vodu. Následně těsto natlačime na dno formy a pečeme 10 minut na 180°C.

Přípravíme si krém:
Krém číslo 1 si připravíme vymixováním veškerých ingrediencí. Vylejeme ho na korpus a společně pečeme 50 minut na 150°C, záleží na troubě (krém se může trošku hýbat, ale nesmí téct).
Po vychladnutí namažeme krémem číslo 2 a dáme vychladit do ledničky.
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *