Recept: Fazolové brownies

Recept: Mandlové sušenky
9.9.2017
Recept: Domácí burger bulky
19.9.2017
 

Brownies a z fazolí? - ANO! Nenechte se odradit, protože jsou opravdu výborné a jsou jedny z mých nejoblíbenějších snídaní či svačin vůbec. Já a fazolové brownies máme dlouhou historii. Pamatuji si, jak jsem je dělala poprvé a stále jim něco chybělo. Postupem času jsem dokázala recept vylepšit natolik, že se budete za ušima oblizovat i Vy a rozhodně nebudete litovat, že jste se do těchto brownies pustili :-)

 

Ingredience

- plechovka červených fazolí (255g, já používám ty z Lidlu)

- 300ml ovesné mouky (pomleté vločky)

- 1⁄2 lžičky skořice

- 5 lžiček holandského kakaa

- 2 lžičky prášku do pečiva

- 1⁄2 odměrky čokoládového proteinu čokoládového proteinu - kup zde

- 2 zralé banány

- 1⁄2 lžičky mletého kardamomu (není nutný, ale dává tomu šmrnc)

- 2 kostičky vysokoprocentní čokolády - kup zde

- libovolné ořechové máslo- kup zde

- trocha vody

- vanilkové aroma

- čerstvé ovoce

 
 

Postup

Troubu dáme předehřát na 200°C. Všechny suché ingredience (vločky, protein, prášek do pečiva, 4 lžičky kakaa – 1 přijde k fazolím, skořice, kardamom) dáme do mixéru, pomixujeme na mouku a poté vysypeme do velké mísy.

Teď mokré ingredience, fazole pořádně propláchneme vodou a dáme do mixéru. Přidáme zbytek ingrediencí (banány - čím víc zralé, tím lépe, vanilkové aroma, vodu, 1 lžička kakaa) a pomixujeme do hladka. Tady opravdu doporučuji mixovat déle, protože ačkoliv jsou fazole na tento recept skvělé, kousky fazolí ve směsi nejsou ve finálním výsledku moc dobré.

 
 

Následně přelijeme tuto fazolo-banánovou hmotu k suchým ingrediencím a promícháme. Nasekáme čokoládu na kousky a přidáme je ke vzniklé směsi. (Tento krok záleží čistě na Vašich preferencích. Můžete ho vynechat, ale já si pořádné brownies bez kousků čokolády neumím představit)

 
 

Já po těchto krocích těsto vždy ochutnám. Někdy se mi zdá, že je málo kakaové, někdy použiji méně zralé banány a tak ho ještě dosladím proteinem. Následně přelijeme těsto do silikonové formy (já používám tu na srnčí hřbet/chleba).

 
 

Po zhruba 20 minutách jsou brownies hotové! Poznáme to podle toho, že je těsto vyběhlé nahoru, vrch je popraskaný a špejle je po vytažení suchá (pokud se ovšem zrovna netrefíte do kousku čokolády, jak se to často stává mně).

Brownies jsou skvělé jak teplé, tak odleželé z lednice. Doporučuji brownies skladovat vždy v lednici, protože jsou složené z fazolí.

Druhý den ráno snídám brownies nejraději takto. Nakrájím si je na plátky, poliju libovolným ořechovým máslem od Nuttamixu a ozdobím ovocem. Nejraději mám maliny, borůvky a banán, ale je to opět čistě jen na Vaší fantazii a chuti. :-)

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *