Recept: Hruškový koláč

Recept: Mrkvový dort s kokosovým krémem
19.2.2018
Recept: Dýňový cheesecake
18.3.2018
 

Ingredience:

Těsto: 120 gramů špaldové mouky
140 gramů ovesné mouky
40 ml kokosového oleje
trochu skořice
10 lžic studené vody
Náplň: 3 hrušky (hodně zralé)
Šťáva z citronu (cca. 2 lžíce)
5 kapek flavdrops
Skořice

Postup:

Nejprve si smícháme všechny suché ingredience na těsto, následně přidáme roztopený olej a zamícháme, než nám těsto začne „hrudkovatět‘‘. Poté přidáme postupně vodu a těsto vypracujeme. Na pečícím papíru ho vyválíme (já měla těsto dost tenké), dáme do formy na koláč a dáme na chvilku péct do předehřáté trouby na 150°C.
Mezitím si nakrájíme hrušky na tenké plátky, přidáme citronovou šťávu, skořici a flavdrops. Důkladně promícháme. Koláč vytáhneme z trouby, přidáme hrušky a pečeme zhruba dalších 35 minut.
TIP: pokud Vám zbyde těsto, stejně tak jako mně a je Vám líto ho vyhodit, můžete z něj vykrájet srdíčka a dát je nahoru na koláč.
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *