Recept: Jahodový dort s piškotovým korpusem

Recept: Banánový chléb – Banana bread
28.6.2018
Recept: Domácí fitness donuty
10.7.2018
 

Ingredience na korpus

4 vejce
4PL horké vody
160g hladké špaldové mouky
1PL kypřícího prášeku
2PL jedlé sody
Sladidlo dle chuti, ale je lepší použít sypké (stévie, kokosový cukr, březový cukr); já dala 5PL kokosového cukru

Ingredience na krém

500g tvarohu
10PL jogurtu
6PL zakysané smetany
6 plátků želatiny
5PL vody
Sladidlo dle chuti
Jahody na ozdobu

Postup: Vejce vyšleháme ručním šlehačem s horkou vodou do pěny. Přidáme sladidlo a opět vyšleháme. Mouku si smícháme s kypřícím práškem a jedlou sodou. Postupně k vajíčkům přisypáváme sypkou směs. Celkem husté těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy o průměru cca 26 cm. Pečeme po dobu 15 minut na 180°C nebo dokud se těsto nepřestane lepit.

Krém si připravíme smícháním tvarohu, jogurtu, zakysané smetany, sladidla a želatiny. Želatinu necháme bobtnat po dobu 10 minut s 5 PL vody, poté ji začnene vařit, avšak neměla by přijít k varu. Po úplném rozpuštění želatiny přimícháme 2PL krému, zamícháme a vmícháme do zbytku krému.

Korpus rozřízneme na půl a jednu polovinu necháme ve formě. Po okraji formy si vyskladáme "na stojáka" na plátky nakrájené jahody. Zalijeme 1/2 až 3/4 krému, položíme druhou polovinu korpusu a opět namažeme krémem. Navrch vyskládame jahody a dáme zchladit.
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *