Recept: Mandlové sušenky

Recept: Fazolové brownies
12.9.2017
 

Možná Vám pomalu dochází nápady a inspirace co s mandlovým máslem a proto jsem pro Vás připravila následující recept na vynikající mandlové sušenky. Nejen, že obsahují hodně vitaminů a minerálů jako je například vápník, fosfor, železo, hořčík, draslík, vitamin B a E, ale zároveň i zdravé tuky omega-3.

Troufnu si dokonce i říci, že tyto sušenky zvládne opravdu každý, protože já sama nemám se sušenkami moc zkušeností, ale tyto se mi vyvedly. Přeji Vám tedy dobrou chuť a vzhůru na pečení! :-)

 

Ingredience

- 3⁄4 hrnku kukuřičné mouky

- 1⁄4 hrnku strouhaného kokosu

- 4 lžíce mandlového krému

- 1 lžíce javorového sirupu (nebo jiného sladidlo)

- 10 nasekaných mandlí

- 1,5 lžičky prášku do pečiva

- 1⁄2 hrnku vody

 
 

Postup

Troubu předehřejeme na 180°C. Všechny suché ingredience, včetně nasekaných mandlí, dáme do mísy a promícháme. Následně přidáme mandlový krém, javorový sirup a vodu. Těsto by mělo být tvárné a lepivé. Lžící pak začneme tvarovat sušenky. (Mně těsto vyšlo na 7 menších sušenek)

 
 

Sušenky jsem pekla 25 minut. Zda jsou hotové poznáte podle toho, že jsou na povrchu popraskané. Sušenky nejsou vůbec suché, ale naopak krásně vláčné díky máslu a chuť mandlí s kokosem se skvěle doplňují. Myslím si, že budou skvělou svačinou do školy či chuťovkou ke kávě. Hodit se však budou i jako sladká tečka po obědě, když vás náhodou bude honit mlsná.

 
 

Nutriční hodnoty na 1 sušenku (při 7 kusech)

Energetická hodnota: 125 kcal

Sacharidy: 13,5 g

Bílkoviny: 3,1 g

Tuky: 7,3 g

Vláknina: 2,2 g

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *