Recept: Mandlový dort s jahodami

Recept: Batátová bábovka s perníkem a skořicí
3.6.2018
Recept: Proteinové muffiny s vanilkovým krémem
10.6.2018
 

Na korpus budeme potřebovat

150g pomletých vloček
50g mandlové mouky
2 vejce
100g jogurtu
100ml mléka
20g přesnídávky
1PL kypřícího prášku
1PL jedlé sody
Sladidlo dle chuti

Ingredience na krém

250g mascarpone
250g tvarohu
100g zakysané smetany
8 větších jahod
Sladidlo dle chuti

Krém je možné udělat pouze z tvarohu/mascarpone či jiného druhu "sýra".

Ingredience nahoru

Jahody
Balíček želatiny - připravíme dle návodu, ale bez cukru

Postup

Veškeré ingredience na těsto smícháme dohromady až na bílky, ty vyšleháme v tuhý sníh a nakonec přidáme ke zbytku těsta. Mírně tekuté těsto vylijeme do papírem vyložené formy o průměru 20cm. Pečeme po dobu 40minut na 180°C.
Krém si vytvoříme smícháním tvarohu, mascarpone, zakysané smetany a rozmixovaných jahod.
Jakmile korpus vychladne navrstvíme krém, jahody a želatinu.
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *