Recept: Mrkvový dort s kokosovým krémem

Čokoládo-banánový chléb s batátovou polevou
6.2.2018
Recept: Hruškový koláč
8.3.2018
 

Ingredience:

250 gramů kukuřičné mouky
2 lžičky kypřícího prášku
2 lžíce skořice
½ lžíce perníkového koření
¼ lžičky muškátového oříšku
¼ lžičky zázvoru (čerstvý nastrouhaný)
250 gramů mrkve
250 ml vody (cca.)
1 lněné „vejce“ (1 lžíce lněného semínka, 3 lžíce vody)
20 kapek flavdrops (nemusí být)
+ jiné sladidlo (já nepřidala kvůli flavdrops a je to opravdu málo sladké, tak jen upozorňuji)

Krém: Kokosové mléko v plechovce (dejte předtím do lednice, aby ztuhlo)
Ztužovač šlehačky

Postup:

Nejprve si připravíme lněné vejce a dáme stranou. Všechny suché ingredience si dáme do mísy a promísíme. Následně si nastrouháme mrkev (já ji strouhala najemno, přijde mi to tak lepší), tu pak přidáme ke směsi společně se lněným vejcem, flavdrops a vodou. Těsto nalijeme do formy (já použila formu o velikosti cca. 24 cm) a pečeme v troubě na 180°C asi 40 minut.
Těsto po dopečení vytáhneme a necháme vychladnout. Poté ho rozřízneme v půlce na dvě části a připravíme si šlehačku. Kokosové mléko otevřeme a oddělíme si ztuhlou část od tekuté. Ke ztuhlé části přidáme ztužovač šlehačky, trochu tekutého kokosového mléka (+ sladidlo, pokud chcete krém sladší) a vyšleháme na krém. Půlku krému pak použijeme doprostřed dortu a druhou jako polevu. Dort pak dáme ztuhnout do lednice minimálně na půl hodiny. Následně můžeme dort dozdobit nasekanými vlašskými ořechy nebo jako já strouhaným kokosem.
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *