Recept: Ovesné Flapjacky

Recept: Čokoládové muffiny
2.12.2017
Čokoládo-banánový chléb s batátovou polevou
6.2.2018
 

Dle mého názoru jsou flapjacky skvělá svačina, když zrovna nemáte nic jiného po ruce. Nejen že zasytí, ale taktéž si na nich pochutnáte! V regálech obchodů jich naleznete plno, ale některé mně osobně přijdou předražené či složením ne až tak kvalitní. Proto si uděláme doma vlastní. Není na tom nic těžkého.

Budeme potřebovat:

100 gramů ovesné mouky
80 gramů ovesných vloček
½ lžičky prášku do pečiva
5 gramů skořice
60 gramů sušených meruněk
130 gramů banánu
85 gramů arašídového másla
7 kapek flavdrops, příchuť toffee

Postup:

Nejprve si pomeleme 100 gramů ovesných vloček na mouku, společně s práškem do pečiva a skořicí. Mouku přesypeme do větší mísy a přidáme nepomleté vločky. Banán si rozmačkáme vidličkou, přidámě flavdrops a arašídové máslo. Pořádně zamícháme a přelijeme k vločkám. Prvně se směs pokusíme promíchat lžící či stěrkou a když je směs kompaktnější, pořádně prohněteme rukama. Plech si vyložíme pečicím papírem a směs rovnoměrně rozprostřeme.
Plech se směsí dáme do trouby na zhruba 25 minut na 190°C.

Nutriční hodnoty na 1 flapjack (při kompletním množství 10 kusů)

Energetická hodnota: 147,3 kcal, sacharidy: 21,3 g, bílkoviny: 4,6 g, tuky: 5,6 g
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *