Recept: Pribináček, kterým Vám připomene dětství

Recept: Cuketové placky-chutná alternativa bramboráků
22.7.2018
Recept: Cuketový koláč, zdravý a přesto výborný
29.7.2018
 
Byl pribináček Vaším oblíbeným dezertem v dětství? Dali by jste si ho i dnes, ale trápí Vás přebytek cukru? Máme pro Vás dobrou zprávu. Přinášíme totiž recept na zdravého pribináčka, kterého si prostě zamilujete!

Budeme potřebovat

1 balení tofu natural /hedvábného tofu
1 banán
odměrka čokoládového proteinu ( lze použít i jiný)
Hrnek lesního ovoce
1 lžička agar agaru

Postup

Nejprve si rozmixujeme tofu (z hedvábného bude pudink krémovější a více nadýchaný) s banánem a proteinem. Pokud by Vám to nešlo, přilijte trošku mléka, abyste ulehčili mixéru. Krém přelijeme do skleniček a dáme vychladit do lednice.
Nahoru položíme lesní ovoce nebo si vytvoříme ovocnou vrstu:
Lesní ovoce dame rozvařit s troškou vody do hrnce. Až se bude ovoce vařit, přidáme lžičku agaru, chvilku promícháme a rozmixujeme v mixéru do hladka. Ještě teplé nalijeme na skleničky s pribináčkem a necháme v lednici ztuhnout. Po vychladnutí si vychutnáváme tu vynikající chuť sladkého krému a kyselého pudinku navrchu.
Dobrou chuť!
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *