Recept: Proteinové muffiny s vanilkovým krémem

Recept: Mandlový dort s jahodami
5.6.2018
Recept: Vegan krémové rizoto
12.6.2018
 
Slintáte nad instagramovými fotkami krásně nazdobených cupcaků, vypadající jako z pohádky, které mají na sobě nadýchaný krém jako z obláčků a vypadá to, jako by je stvořil nějaký jednorožec? Víte ale, že jsou plné cukru a bílé mouky, které nejsou až tak vhodné pro Vaše zdraví? Není tedy nic jednoduššího než si vyrobit Vaše vlastní. Krásně vláčné, krémové muffiny s krémem chutnajícím jako vanilkový pribináček. Nepotřebujete k tomu více než pár základních ingrediencí, 30 minut Vašeho času a dobrou náladu. S tou jde přece jen všechno lépe! A i kdybyste měli špatnou náladu, tak věřím, že tenhle recept Vám přinejmenším vykouzlí úsměv na tváři.

Budeme potřebovat

1 a ½ hrnku pohankové mouky
1 lžíce vanilkového proteinu
1 rozmačkaný banán
2 a ½ hrnku mandlového mléka
1 a ½ lžičky kypřícího prášku
1 lžička vanilkového extraktu
3 lžíce strouhaného kokosu
1 hrníček mražených borůvek

Na krém budeme potřebovat

1 balení hedvábného tofu
1 odměrka vanilkového proteinu
Čerstvé borůvky na ozdobu

Postup

Smícháme si společně všechny sypké ingredience, přidáme rozmačkaný banán, přilijeme mandlové mléko a nakonec vmícháme mražené borůvky. Naplníme si košíčky na muffiny těstem a dáme péct do předehřáté trouby cca na 23-25 minut. Upečené muffiny poté necháme vychladnout.
Mezitím, co se nám muffiny pečou, tak si vytvoříme krém. Stačí rozmixovat hedvábné tofu s proteinem. Pokud nemáte sladký protein, můžete dosladit například stévií, banánem nebo jiným sladidlem dle Vašich preferencí.
Krém dáme ztuhnout cca na hodinu. Že je ztuhlý poznáte tak, že bude mít takovou pudinkovitou konzistenci. Zbývá nám už jen muffiny ozdobit krémem, přidat borůvky a můžeme si vychutnávat naše skvělé, zdravé, domácí a proteinové muffiny, jak jen budeme chtít!

Přeji dobrou chuť!
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *