Recept: Semolinové těstoviny s dýňovou omáčkou

Recept: Čokoládová pomazánka z cizrny
4.4.2018
Recept: Fitness naked dort
10.4.2018
 
Tip na rychlý oběd či večeři s nízkou kalorickou hodnotou?

Ingredience

100g neuvařených semolinových těstovin
100g dýňového pyré
100ml polotučného mléka
150g mražené zeleniny/čerstvé zeleniny
Koření či bylinky dle chuti (já dala sůl, pepř a chilli)
Sýr na posypání (parmazán)

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu. Na pánvi si osmahneme zeleninu, přidáme dýňové pyré, mléko, okořeníme a provaříme. Promícháme s těstovinami a podáváme posypané sýrem. Je možné přidat i maso, které si osmahneme na pánvi ještě před zeleninou.

A proč vlastně tenhle recept vyzkoušet?
Místo smetany je použito mléko, což snižuje kalorickou hodnotu omáčky. Tento trik můžete praktikovat i u jiných omáček. Mléko lze nahradit i kokosovým či jiným rostlinným mlékem, ale je nutno počítat se změnou chuti.
A dalším kalorickým zázrakem je dýně, ta je tvořena z 90% vodou. Kromě vody však obsahuje i vitamíny C, B1, B2, železo, hořčík a mnoho vlákniny. Takže je ideální při hubnutí.
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *