Recept: Špagety se špenátovým pestem

Recept: Čokoládo-mandlové proteinové kuličky
29.3.2018
Recept: Čokoládová pomazánka z cizrny
4.4.2018
 
Dlouho jsem přemýšlela co bych mohla uvařit ze špenátu, protože mi poslední dobou v jídelníčku chyběl. Ovšem na klasický špenát jsem chuť neměla. Chtěla jsem něco krémového, nejlépe v kombinaci s těstovinami, něco rychléhoa a nadupaného bílkovinami. A tak vzniklo tohle špenátové pesto!

Ingredience

180 gramů špaget

Pesto:
200 gramů špenátu
85 gramů bílého tofu
4 lžíce sójového mléka
1 menší cibule
1 velký stroužek česneku
1 lžička olivového oleje
3-4 lžíce lahůdkového droždí
¼ - ½ lžičky soli

Nudličky:
80 gramů sójových nudliček
2 lžíce kečupu
Koření (já používám na drůbež, ale je to čistě na vás, jaké máte rádi)

Postup

Jako první si uvaříme sójové nudličky, které si po dovaření slijeme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu a v misce zamícháme spolu s kořením, kečupem a necháme na chvilku odležet v lednici.
Následně si dáme vařit špenát. Ten po dovaření také slijeme a zbavíme přebytečné vody. Špagety si dáme vařit do vroucí vody, bokem si nakrájíme cibuli, kterou s česnekem osmahneme na lžičce oleje a troše vody. (Sójové nudličky si zatím dáme péct do trouby na 200°C cca. 30 minut)
Špenát dáme do mixéru společně s tofu, osmaženou cibulkou, lahůdkovým droždím, sójovým mlékem a solí. Mixujeme, dokud se všechny ingredience pořádně nepromísí.
Špagety s pestem dáme do hrnce a na slabém plamenu zamícháme a ohřejeme. Po ohřátí podáváme spolu s půlkou porce sójových nudliček. Nahoru můžete přidat ještě trochu kukuřice nebo (ne)vegan nastrouhaný sýr.

Nutriční hodnoty

(na jednu porci = celkem jsou dvě)
Energie: 525 kcal Sacharidy: 88 g Tuky: 7 g Bílkoviny: 40 g
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *