Recept: Svíčková s celozrnným knedlíkem

Recept: Domácí burger bulky
19.9.2017
Makové muffiny s Nuttanelou
17.10.2017
 
Milujete svíčkovou, ale zároveň jste zastánci zdravé stravy? Jednou za čas určitě není problém, když si dáte na co mátě chuť, ale pro opravdové nadšence tu máme něco tradičního, zdravého a dobrého! Uvařte si s námi svíčkovou s celozrnným knedlíkem. :-)
 

Ingredience na omáčku:

- 6 větších mrkví

- 1 velký celer

- 6 petrželí

- 2 větší cibule

- 5 bobkových listů

- 8 kuliček nového koření

- 8 kuliček černého pepře

- citrón, citrónová šťáva

- sůl, cukr

- bílý jogurt

Ingredience na knedlík (4 plátky):

- 3 plátky celozrnného toustového chleba/ 60g celozrnného pečiva

- 50ml mléka

- 1 vajíčko

- sůl

 

Postup (omáčka):

Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. Promíchanou ji vložíme do pekáče a přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Navrch naskládáme 2/3 na plátky nakrájeného citrónu. Zakryjeme alobalem a pečeme na 180°C do změknutí zeleniny. Zeleninu a středy citrónů dáme do hrnce a tyčovým mixérem rozmixujeme, případně propasírujeme. Dochutíme solí, cukrem, citrónovou šťávou dle chuti a provaříme.

Poté ztlumíme a přidáme jogurt, omáčka se již nesmí vařit!

 

Postup (knedlík):

Pečivo nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a prohněteme. Přidáme žloutek a osolíme. Z bílku vyšleháme sníh a zpracujeme. Těsto dáme do vymazaného hrníčku a vaříme 20 minut ve vroucí vodě. Vyndáme a po vychladnutí vyklepneme.

 
 

Za recept děkujeme slečně: niklive_healthy

www.instagram.com/niklive_healthy/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *