Recept: Těstovinový salát s pečeným lilkem

Recept: Arašídový cheesecake
22.5.2018
Recept: Zoats – cuketová ovesná kaše
29.5.2018
 
S příchodem léta přichází i chuť na svěží, jednoduchá a studená jídla. Proto jsme pro Vás připravili tento těstovinový salát, který si určitě zamilujete!

Budeme potřebovat

(na 3 porce)

180 gramů celozrnných těstovin
5-6 lžic bílého jogurtu (já používám Alpro jogurt)
1-2 středně velké mrkve
Půl plechovky kukuřice
Sůl a pepř
Lahůdkové droždí
Koření na drůbež (já používám z Lidlu)
1 lilek
1 lžička olivového oleje
100 gramů seitanu/tofu/masa (není nutné)

Postup

Lilek nakrájíme na malé kousky, v míse smícháme s olejem a cca. 2 lžícemi lahůdkového droždí. Tuto směs dáme následně péct do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme dokud lilek nezměkne (tj. zhruba 30-35 minut, záleží na tom, jak velké kousky máte).
V hrnci si uvaříme těstoviny, které po uvaření slijeme a necháme vychladnout. Následně přidáme nastrouhanou mrkev, kukuřici a koření. Já dávám vše od oka – tudíž dejte množství podle své chuti. Odhadem je to 3/4 lžičky koření na drůbež, 3 lžíce lahůdkového droždí, špetka soli a poměrně hodně pepře. K tomu přidáme nakrájený seitan.
Celý salát dobře promísíme a následně můžeme rovnou podávat, ovšem salát je lepší, pokud ho necháme ještě tak hodinu odstát v lednici. Lilkem salát můžete buď posypat tak jako já nebo ho zamíchat do salátu se zbytkem ingrediencí.
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *