Tvarohovo-makový cheesecake

Banánový dort s tvarohovým krémem
1.11.2018
Cuketovo mandlová bábovka
13.11.2018
 

Budeme potřebovat

Korpus:
1 vejce
125g špaldové mouky
60g ovesných vloček
50g másla
sladidlo

Náplň:
250g odtučněného tvarohu
150ml mléka
15g vanilkového pudinkového prášku
1 vejce
20g vanilkového proteinu
sladidlo
20g mletého máku

Postup

Ovesné vločky pomeleme a smícháme s ostatními ingrediencemi na korpus. Jen dejte pozor, abyste měli opravdu rozpuštěné máslo, jinak by Vám šlo těsto hůř vypracovat. Pokud budete potřebovat, můžete přidat trochu vody.
Těsto pořádně natlačíme do formy (průměr 17cm) a dáme péct na 180°C na 10 minut.
Mezitím připravíme tvarohovou náplň. Začneme pudinkem, který připravíme tak, jak jsme zvyklí, takže 150ml mléka přivedeme k varu a pak vlijeme 15g pudinku, který jsme rozmíchali v troše vody (tím, že ho rozmícháme předem, nám nevzniknou hrudky). Samozřejmě, můžete osladit podle chuti. Pudink po uvaření za občasného míchámí necháme vychladnout (pozor na škraloup :) ).
Do mísy dáme tvaroh, protein, vejce a vychladlý pudink. Vyšleháme do "krému" a osladíme dle chuti.
Část krému nalejeme na předpečený korpus, posypeme mákem, přidáme další vrstvu krému a vrátíme do trouby. Teplotu zvedneme na cca 200°C a pečeme ještě asi 30-40 minut. Hotový cheesecake poznáme podle toho, že na povrchu bude trochu měnit barvu.
 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *